Tämä on virtuaalitalli
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Estetunti 8.3.2014

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Estetunti 8.3.2014   Su 02 Maalis 2014, 11:15

Aleksi vetää tehokkaan estetunnin 8. maaliskuuta. Taso n. 60cm, aiheena laukan vaihtaminen esteellä. Kaikki mukaan, varsinkin estemerkkiä tavoittelevat (:

Mukana 4/8
* Celsea - Bee
* Inka - Rana
* Salli - Dunja
* Maikki - Darli OK!

Estetunti
8.3.2014

Tallin piha oli vesilätäköitä täynnä ja taivaalta piiskasi räntää minkä kerkesi. Juoksin jonossa tulevien ratsukoiden edellä maneesin ovelle ja päästin heidät sisään. Vaikka keli olikin eittämättä kurja, olivat ratsastajien kasvot innokasta odotusta täynnä. Vihdoinkin pääsisi taas hyppäämään!

Annoin ratsukoille vapaat kädet alkuverryttelyjen suhteen: kaikkia askellajeja kumpaankin suuntaan, paljon ympyröitä ja kaarevia teitä. Itse roudasin sillä aikaa tolpat ja puomit omille paikoilleen ja huutelin satunnaisia ohjeita.
"Elikkäs, aloitetaan tulemalla vuorotellen nämä kaksi pikku ristikkoa tällä lävistäjällä. C:stä nostetaan vasen laukka, ratsastetaan syvälle kulmaan ja sitten rytmikkäässä laukassa nämä kaksi estettä suoralla linjalla. Viimeisen esteen päällä laukan vaihto, koska suunta vaihtuu. Laukka pois siinä L:n jälkeen ja ravaatte sitten toista lävistäjää pitkin takaisin jonoon, mutta katsokaa, ettette mene kenenkään eteen. Chelsea voi aloittaa!"

"Siinä on hyvä rytmi. Katse oikealle ja johtava ohja. Hyvä!"
"Inka ottaa paljon puolipidätteitä ja istuu hieman pystymmässä. Hyvä vaihto, hienoa!"
"Salli pitää Dunjan suorana siinä linjalla! Vaihto onnistui kuitenkin hyvin."
"Maikki, jäit nyt vähän vetämään oikeasta ohjasta, jolloin Darli ei saanut vaihdettua laukkaa. Muista, että johtava ohja tarkoittaa vain sitä, että viet kättäsi sivulle, älä vedä taaksepäin. Kaikki vielä uudestaan!"

Hyppäsimme saman tehtävän uudestaan, mutta korotin viimeisen esteen pystyksi. Kaikilta sujui oikein hyvin, sillä hevoset kyllä ymmärsivät automaattisesti vaihtaa laukan lävistäjän päätteeksi. Välikäyntien aikana vaihdoin tehtävää vaikeammaksi.
"Seuraavaksi tulemme yksitellen kahdeksikon, jonka keskellä vaihtuu aina laukka. Tässä tehtävässä on tärkeää kääntää hevonen keskihalkaisijalle tarpeeksi myöhään, jotta hevosen saa suoristettua ennen hyppyä. Tuleva sisäpohje on ratsastettava heti suoristuksessa kunnolla läpi, sillä jos hevonen tulee lapa edellä esteelle, laukka ei vaihdu. Katse ja johtava ohja ovat tietysti myös kaiken a ja o. Sama järjestys kuin viime kerralla, voidaan aloittaa!"

Tällä kertaa en huudellut ohjeita ratsastuksen aikana, vaan odotin, että ratsukko oli ehtinyt tehtävän loppuun.
"Mites meni Chelsea?" Tytöltä meni hetki saada ajatuksesta kiinni vahdikkaan radan jälkeen, mutta sai kuitenkin sanottua, että taisivat ne vaihtua.
"Ensimmäisellä kerralla laukka ei vaihtunut esteen päällä, vaan vasta seuraavalla askeleella. Toisella kerralla vaihtui hyvin. Rauhota seuraavalla kerralla Beetä istunnallasi, jotta ehdit kunnolla keskittyä oikeisiin apuihin. Sitten seuraava!"

Rana ja Inka ratsastivat siistit tiet hyvässä rytmissä, ja vaikka kolmannelle esteelle tuli hieman isompi loikka, vaihtui laukka hyvin. Inka ei kuitenkaan ehtinyt sitä tarkistaa ennen seuraavaa estettä, joten ei ollut asiasta varma sitä kysyessäni. "Hyvin ratsastettu joka tapauksessa", kehuin ratsukkoa.

Sallilta ja Dunjalta sujuivat myös vaihdot ihan hyvin, vaikka Dunja olikin hieman laiskalla päällä ja hypyt olivat hieman ponnettomia. "Ratsasta Dunjaa seuraavalla kerralla enemmän eteen ympyröiden kaarilla, niin saat energisemmät hypyt ja puhtaammat vaihdot. Muuten ihan siistiä syöskentelyä, Salli!"

Darli hyppäsi kuin vanha tekijä ja Maikki pystyi keskittymään omaan istuntaansa ja hyvien teiden ketsomiseen. "Hyvä Maikki, laukat vaihtuivat sujuvasti, eikä tempossa ollut moittimista!"

Tulimme saman tehtävän vielä muutaman kerran sillä tavalla, että jokainen ratsasti kahdeksikon kaksi kertaa perä jälkeen. Tehtävä sujui hyvin haastavuudestaan huolimatta, ja loppuravailujen jälkeen ratsukot olivat aivan poikki rankasta treenistä.

"Taputukset hevosille, kiitos ja ratsailta!"


Viimeinen muokkaaja, Aleksi pvm Ti 11 Maalis 2014, 09:05, muokattu 11 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   Su 02 Maalis 2014, 14:28

Mukana!(: Ja jos hevosta saa toivoa, niin Beellä tulisin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Inka
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 908
Join date : 24.11.2013
Ikä : 21
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Rana♥

ViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   Su 02 Maalis 2014, 15:07

Rana kaipaa muutenkin kisakauteen valmistumista, joten Inksutinksu (ääh... kaverit keksii tarttuvia lempinimiä) ja Rana on mukana!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   Su 02 Maalis 2014, 18:49

Salli mukaan!!!

laiska oon aijaa laatua -.-

http://aijaa.com/q0dX6Q


Viimeinen muokkaaja, Salli pvm To 27 Maalis 2014, 20:16, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   Ke 05 Maalis 2014, 20:55

Oleilin tuvassa ihmisten kanssa, hörppien teetä nassuuni. Jaksoin jopa raahata takamukseni kaapilleni vaihtaakseni toiset housut päälleni, ja kengät saappaisiin. Sen jälkeen oli hyvä löhähtää takaisin sohvan nurkkaukseen juomaan teetä ja juttelemaan joutavia. Kunnes Aleksi saapui ja laittoi ratsastajat ja hevoiset taululle. Anteeksi mitä Darli? Tuo syötävän söpöinen poni minullekko,eihän se voinut olla mahdollista? Pienten mietteitteni jälkeen lähdin valittamatta hakemaan neitiä tarhasta.

Darli oli jumittunut aitauksen nurkkaan kavereidensa kanssa, joten jouduin rämpimään mudassa, loskassa tuon luokse. Napsautin narun tuon riimuun kiinni ja lähdin taluttamaan talliin päin. Poni oli varsin laiskahko tulemaan perässäni. Tallissa parkkeerasin ponin karsinaan, ja otin riimun pois, ja lähdin metsästämään ponin harjoja.

Harjasin ponin suhteellisen reippaasti jonka jälkeen lähdin varustamaan itseni. Onneksi alkoi olla niin lämmin että pelkällä hupparilla kelpasi mennä. Samalla kun olin menossa Darlin luokse poikkesin hakemassa sille satulahuoneesta kamat. Varustin ponin nopiaan ja eikuin mars maneesiin, räntäsäässä. Kiristin kentällä vyön, ja säädin jalustimet, nousin selkään. Darli oli tahmea mutta reipastui suhteelisen nopeasti. Tein pysähdyksiä, voltteja paljon että saisin Darlin kuulolle.
Nostin Aleksin ohjeistuksen mukaan laukan. Yritin istua Darlin laukassa mukana mutta en osannut, se oli jotain niin vaikeaa, vaikka moni oli väittänyt sitä helpoksi. Ehkä osaan istua paremmin sirojen ja shettisten laukassa? iin joo kevyt istunta ja sit pitäis vaihtaa laukka, mutta tulikin epämäräinen hyppy josta minä jäin jälkeen ja kaikkea muutakin,toki kuului sieltä Aleksin torut mikä meni vikaan.

Kokeilimme tehtävää uudesaan ja keskityin pelkkään laukan vaihtamiseen enkä siihen miten istun, meni huomattavasti paremmin, mutta pompin kuin rusaako satulassa, miten siellä onkaan niin vaikea istua. Vaihdoimme tehtävää kasikkoon. Darli oli jo tuplasti nopeampi vaihtavalle laukkaavulle joten uskalsin jo istua siellä ja keskittyä reitteihin. Tultiin aluksi vähän vinossa esteelle, mutta Darli korjasi virheeni. Seuraava este meni mukisematta ja hyvin nätisti yli. Darli oli tosi helppo ratsastaa ympyrällä ja silloin oli helpompi istua jopa. Loppu ympyrä meinattiin oikoa, eikä Darli oikein kuunellut sisäpohjetta joten näpäytin raipalla muistutukseksi. Hyppy meni vähän myöhäiseksi ja vinoon mutta laukka vaihtui hyvin.Seuraavaan esteeseen lähestyttiin kiemurellen, mutta yli mentiin, ja ympyrä meni huomattavasti nätinnimmin.

Lopulta aloimme loppu ravailla ja annoin Darlin mennä iloista ravia eteenpäin, pitkillä ohjilla.

Kiiitos tunnista Aleksi !


Viimeinen muokkaaja, Maikki pvm Su 09 Maalis 2014, 00:01, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   La 08 Maalis 2014, 15:01

Laittakaa maksut samaan viestiin, missä olitte ilmottautunu mukaan (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Estetunti 8.3.2014   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Estetunti 8.3.2014
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Hallava :: Toiminta :: Ratsastustunnit ja valmennukset-
Siirry: