Tämä on virtuaalitalli
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 11.11. Koulutunti

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Max
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 546
Join date : 26.10.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Loki & Hali

ViestiAihe: 11.11. Koulutunti   Su 09 Marras 2014, 09:07

Helppo:B tasoinen koulutunti järjestetään tiistaina 11.11. Tunnille osallistumalla voi kartuttaa repertuaaria koulumerkkiä varten, tai jos sinulla on He:B-merkin suorittaminen kesken, voi tämän tunnin laskea niihinkin.
Pohjatarina tulee 11. päivä ja maksuaikaa on 18. päivään asti. Haastan ihmiset maksamaan runoilla tai maalauksilla! (toki tarinoida ja piirtääkin voi)
Tervetuloa mukaan!

Mukana 4/6
Valma - Darcy OK!
Mikko - Darli
Maikki - Bee OK!
Viivi - Viki OK!


Kenttä oli suurin piiretein kuiva ja ilmakin oli kohtuullinen, joten päätin pitää tämänpäiväiset tunnit ulkona. Olin varautunut kahdella villapaidalla ja säänpitävällä toppatakilla, kaulaani olin kietaissut lämpimän huivin. Ettei vain kentän laidalla kököttämisestä tulisi kylmä.
Avasin portin tallista siistissä jonossa tuleville ratsukoille ja laitoin sen sitten heidän perässään kiinni. Jos vaikka joku päättäisi jalkautua hevosen selästä kesken tunnin...

Alkukäyntien jälkeen pyysin ratsastajia keräämään ohjat käteen ja aloittamaan pysähdyksillä. Välissä reipasta käyntiä ja sitten pysähdys mahdollisimman pieillä avuilla. Kun tämä alkoi sujua, ei enää otettukaan pysähdystä, vaan ns. melkein pysähdys, jolloin hidastetaan käynti hetkeksi niin hitaaksi ja lyhyeksi kuin vain mahdollista.
"Mikko, reippaampaa käyntiä välissä! Darli on ihan nuuksissa!" huomautin pojalle, jonka ratsun jalat laahasivat maata etanavauhtia. "Kunnon erot käynnin ja melkein pysähdyksen välille!"
"Hyvä Maikki! Pyöräytä hartiat taakse."
"Viivi yrittää saada Vikin käynnin vielä hitaammaksi. Onnistuu kyllä! Istu liikettä vastaan, mutta pidä pohkeet lähellä, ettei tule pysähdystä. Ja sitten rentoudu istunnalla ja myötää ohjasta antaen Vikin siirtyä reippaaseen käyntiin. Hyvä!"

"Seuraavasta melkein pysähdyksestä kaikki saavat siirtää raviin. Tehkää muutamia pääty-ympyröitä molempiin suuntiin keventäen, jotta hevoset hieman vertyvät, sitten jatketaan harjoitusravilla."
"Valma, Darcy saisi taipua enemmän. Voit alkuverryttelyssä taivuttaa jopa enemmän kuin kaari vaatisi, jotta Darcy vertyisi kunnolla. Voit pitkillä sivuilla taivuttaa myös ulospäin."
Seuraavaksi ohjeistin ratsukoita siirtymään harjoitusraviin. Ensin niin reipasta ravia muutama kierros maneesin ympäri kuin hevosista vain lähti.
"Hyvä Mikko, Darlilla on tässä oikein mainio ravi. Viki voisi liikkua energisemmin. Hop, hop, hop! Ja Valma yrittää istua siellä Darcyn selässä. Vatsalihakset töihin! Hyvä!"
"Sitten, edelleen harjoitusravissa, pyytäkää hevosia hidastamaan. Kootkaa ravia lyhyemmäksi, mutta pitäkää sama energia. Ravin tahti ei saa kärsiä, eikä tippua käynnille. Voitte aloittaa ensin melko pienellä muutaman askeleen kokoamisella, ja kun alkaa sujua, voitte vaatia enemmän."
"Oikein hyvin Maikki, sitten vaan myötäät hieman kädellä niin Bee pääsee siirtymään takaisin reippaaseen rentoon raviin. Älä kuitenkaan menetä tuntumaa!"
"Hienosti Viivi, nythän Viki näyttää oikein energiseltä ja tahdikkaalta. Kiitä."

Vaihdoimme suuntaa ja teimme vielä hetken samaa harjoitusta.
"Tehdään seuraavaksi sillä tavalla, että teette L:än ja C:n kohdalle ravissa ne hidastukset, mutta nostattekin hidastuksesta laukan. Laukkaatte ensin melko reippaassa laukassa pitkän sivun puoliväliin asti, jossa alatte koota hevosia. Teette siihen pitkän sivun keskelle laukkavoltin lyhyessä kootussa laukassa, hyvin taivuttaen, ja siirrätte sitten pitkälle sivulle tultuanne takaisin reippaaseen raviin. Maikki voi aloittaa siellä L:än kohdalta ja Valma C:stä."

"Hyvä nosto Maikki! Sitten alat koota laukkaa. Pidätteitä... Lyhennä vielä vähän. Kokoa, kokoa, kokoa. Hyvä, ja sitten siirrä raville."
"Valma Darcyn kanssa reipasta ravia kunnolla eteen sen laukan jälkeen. Ei jäädä mummoilemaan. Kädet rentoina, vatsalihakset tiukkoina, hyvä. Sitten alat taas koota ravia. Ja täsmällinen nosto. Hyvä Valma."
"Viivi kokoaa sitä Vikin ravia. Ja sitten myötäys ja sisäpohkeella laukan nosto. Hyvä, Vikihän oikein ponnisti laukkaan!"
"Mikko muistaa ulkoavut siellä laukkaympyrällä. Nyt Darlin lapa vähän karjaa. Parempi!"

Teimme tätä tehtävää myös toiseen suuntaan, jonka jälkeen olikin jo loppuverryttelyjen aika. Ratsastajat olivat uupuneita, mutta onnistumisiakin oli tu


Viimeinen muokkaaja, Max pvm Su 23 Marras 2014, 22:35, muokattu 7 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Valma
Hallavan ylpeydenaihe
Hallavan ylpeydenaihe
avatar

Viestien lukumäärä : 3544
Join date : 09.11.2013
Ikä : 19
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Dunja

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Su 09 Marras 2014, 11:07

Okei, Valma mukaan vaikka Darcylla, jos sen hoitajat sallii:) Jos ei, niin vaikka Tintulla tai Pallella.
Ja innostuin tosta maalaamisesta. Voisin kokeilla:D Onkohan mulla enää lapsuusaikasia vesivärejä tallessa..?
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Mikko
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 48
Join date : 28.10.2014
Ikä : 19
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Darcy

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Su 09 Marras 2014, 12:25

Valma kyllähän se käy (; Mutta ajattelin jos itsekkin voisin tulla Darcyllä? Jos ei niin Darli tai Bee. ((:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Su 09 Marras 2014, 12:32

Maikki haluais palata rakkaushepan selkään eli Been. (jos nyt tunkua Beel ni sit toi pirskatin Rasse)(Maikilla ei siis liene Rassen kanssa ongelmia tai mitään xb)
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Su 09 Marras 2014, 17:38

Mä en tiiä pitäiskö tulla, inhoon kouluu mutta kun toisaalta sitäkin pitäis välillä harjottaa.. Hankala sanoo, en kyllä yhtään haluu muttamutta... Okei, yritän päättä pian!!
Takaisin alkuun Siirry alas
Viivi
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 133
Join date : 05.11.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Brynhild Vikna

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Ti 11 Marras 2014, 11:35

Mie tulisin mielelläni Vikin kanssa!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Max
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 546
Join date : 26.10.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Loki & Hali

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Ti 11 Marras 2014, 12:29

Pohja on valmis! Siitä vaan sitten maksuja tulemaan (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Valma
Hallavan ylpeydenaihe
Hallavan ylpeydenaihe
avatar

Viestien lukumäärä : 3544
Join date : 09.11.2013
Ikä : 19
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Dunja

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Ti 11 Marras 2014, 17:26

Kuudelta syksyisen koleana tiistai-iltana ryhmä rämä kokoontui ratsastuskentälle koulutunnin merkeissä. Minä olin riemukseni saanut Darcyn, ja ihailin korkeuksista avautuvia näköaloja. Kaikki kunnia poneille, mutta pituuteni puolesta minä ja Darcy sovimme täydellisesti yhteen.
Lisäksi mukana olivat Maikki Beellä, juuri Darcyn hoitaja Mikko Darlilla ja uusi yksityinen Viivi Viki-vuoniksella. Jokaisella ratsastajalla oli kaulukset pystyssä ja hampaat kalisivat, mutta veikkasin, että kun pääsisimme kunnolla vauhtiin, meille tulisi hiki.
Max kehotti meitä ottamaan ohjat kääteen ja aloittamaan pysähdyksillä. Darcy tuntui mukavalta ja herkältä, ja pysähdykset sujuivat meiltä hyvin. Darcy oli koko ajan kuulolla ja keskittynyt.
Helpon ja tutun pysähdysharjoituksen jälkeen kokeilimme hiukan vaikeampaa harjoitusta, joka sujui myös hyvin minulta ja Darcylta. Mikko joutui herättelemään Darlia, Viivin Viki taas tuntui olevan hiukan liiankin ripeällä tuulella.

Jatkoimme kevyessä ravissa ympyröillä. Darcy tuntui ravissa huomattavasti jäykemmältä kuin käynnissä - ja tahti oli ihan eri kuin pienen Dunjan selässä. Keventää sai ihan kunnolla.
- Valma, Darcy saisi taipua enemmän. Voit alkuverryttelyssä taivuttaa jopa enemmän kuin kaari vaatisi, jotta Darcy vertyisi kunnolla. Voit pitkillä sivuilla taivuttaa myös ulospäin, Max ohjeisti. Yritin olla aktiivisempana ohjassa ja tein työtä käskettyä. Tiesin, että iso hevonen tarvitsi isoja liikkeitä lämmetekseen, ja jouduinkin tämän tästä kääntämään voltille pois Been ja Darlin hännästä. Parin minuutin kuluttua Darcy alkoi liikkua helpomman ja vapaamman tuntuisesti.
Seuraavaksi siirryimme harjoitusaviin. Olin tottunut istumaan Dunjan ompelukoneravissa satulaan, ja Darcyn ravi tuntui sen rinnalla aikamoiselta pomputukselta. Tunsin jännittyväni ja yritin hidastaa tahtia. Darcy painoi hiukan kädelle, ja arvasin, ettei ollut mukavaa ravata selässään tinasotilaana hölskyvä ratsastaja.
- Valma yrittää istua siellä Darcyn selässä. Vatsalihakset töihin!

Laitoin jalat pitkiksi, "vatsalihakset töihin" ja ravi alkoi heti luonnistua. Max kehaisi meitä. Olin niin keskittynyt, että hädin tuskin kuulin, mitä hän sanoi. Nojauduin hiukan taaksepäin ja pyrin löytämään satulassa asennon, jossa minun olisi helppo käyttää kaikkia apuja.
- Sitten, edelleen harjoitusravissa, pyytäkää hevosia hidastamaan. Kootkaa ravia lyhyemmäksi, mutta pitäkää sama energia. Ravin tahti ei saa kärsiä, eikä tippua käynnille. Voitte aloittaa ensin melko pienellä muutaman askeleen kokoamisella, ja kun alkaa sujua, voitte vaatia enemmän.
Otin aluksi ihan aavistuksenomaisen hidastuksen ja kiitin Darcya, kun se kuunteli. Vähitellen onnistuivat pidemmätkin kokoamiset. Teimme saman harjoituksen myös toiseen kierrokseen. Se taisi olla Darcyn huonompi suunta, mutta ruuna teki kuitenkin parhaansa.

- Tehdään seuraavaksi sillä tavalla, että teette L:än ja C:n kohdalle ravissa ne hidastukset, mutta nostattekin hidastuksesta laukan. Laukkaatte ensin melko reippaassa laukassa pitkän sivun puoliväliin asti, jossa alatte koota hevosia. Teette siihen pitkän sivun keskelle laukkavoltin lyhyessä kootussa laukassa, hyvin taivuttaen, ja siirrätte sitten pitkälle sivulle tultuanne takaisin reippaaseen raviin. Maikki voi aloittaa siellä L:än kohdalta ja Valma C:stä.
Vatsaani nipisteli, mutta yritin keskittyä ja pysyä rentona. C-kirjain lähestyi, kokosin Darcya ja annoin laukka-avut. Darcy taisi vähän ennakoida, se nosti ennen kuin ehdin edes kunnolla siirtää ulkopohjetta. Sillä oli huikea, rullaava laukka, ja olin vähällä unohtaa keskiympyrän. Darcy pysyi hitaassakin tempossa laukalla paljon paremmin kuin Dunja. Ympyrän jälkeen huokaisin syvään helpotuksesta ja unohdin ratsastaa. Darcy meinasi pysähtyä siihen paikkaan.
- Valma Darcyn kanssa reipasta ravia kunnolla eteen sen laukan jälkeen. Ei jäädä mummoilemaan.

Havahduin transsistani ja aloin taas ratsastaa. Puristin pohkeet kiinni kylkiin. L-kirjain tuli vastaan nopeasti.
- Kädet rentoina, vatsalihakset tiukkoina, hyvä. Sitten alat taas koota ravia.
Mielessä kävi, pitäisikö minun alkaa tehdä vatsalihasliikkeitä, kun sain kuulla vatsalihasten käytöstä koko ajan. Kokosin Darcyn lyhyeen raviin.
- Ja täsmällinen nosto. Hyvä Valma.
Tuntui hyvältä saada kehuja. Kun jännittäminen unohtui, aloin nauttia laukasta täysin siemauksin.
Lopputunti meni kivasti, teimme samaa harjoitusta vielä toiseen suuntaan. Lopuksi annoimme hevosille pitkät ohjat. Taputtelin ja kiittelin Darcya monisanaisesti.

//EI, mä unohdin maalata!!!! No joskus toiste.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Viivi
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 133
Join date : 05.11.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Brynhild Vikna

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Ti 11 Marras 2014, 19:18

Talutin intoa täynnä olevan Vikin kentän keskelle kaartoon muiden perässä. Kiristin satulavyötä ja nousin selkään. Alkukäyntien jälkeen Max käski meidän ottaa ohjat tuntumalle ja aloimme tekemään pysähdyksiä. Viki oli aluksi aika kuuro kuolamille, joten sain tehdä useita pidätteitä. Pysähdyksien välissä meninne välillä mahdollisimman hidasta käyntia ja välillä taas niin nopeeta, että ponit melkein ravaa (hevosetki on miulle ponskei :3). Jossain vaiheessa otimme pysähdykset pois ja menimme pysähdyksien sijhaan todella lyhyttä ja hidasta käyntiä.
-Viivi, Viki voi kyllä mennä hitaamminkin! Max huusi kentänlaidalta ja jännitin vatsalihakset ja Maxin ohjeiden mukaan istuin liikettä vastaan. Pienen taistelun jälkeen sain kuin sainkin Vikin MELKEIN pysähtymään ja kiitin ponia taputuksin ja rapsutuksin.

Seuraavaksi siirryimme hitaasta käynnistä harjoitusraviin. Teimme pääty-ympyrät keventäen ja jäimme taas harjoitusraviin. Viki meni todella nätisti allani ja aloin kokoamaan ravia hieman. Aloimme tehdä temmon muutoksia ravissakin ja Viki oli todella hyvin kuulolla!
-Hyvä Viivi! Viki näyttää menevän oikein hyvin! Kiitä! Max huusi kentän laidalta ja suuni levisi hymyyn.
-Hienosti! kehuin Vikiä äänellä ja silitin sitä kaulalle, mutta jatkoin silti töitä vatsalihaksilla ja pohkeilla. Keskityin erityisesti siihen, että istun alas satulaan ja että kantapäät oli alhaalla ja jalat menosuuntaan. "Nyrkit pystyyn!" jankkasin itselleni, kun kädet meinasi kokoajan mennä pianonsoittajan asentoon. Teimme samaa toiseen suuntaan, eikä siinä ollut mitään erityistä. Viki meni hyvin, vaikka välillä oli hieman kuuro kuolaimille ja välillä minun asennosta sai huomauttaa.


Seuraavassa tehtävässä vuoroni saatua kokosin Vikin L'ssä oikein lyhyeeseen raviin ja nostin laukan. Viki nosti laukan tahdikkaasti ja energisesti. Pitkän sivun keskikohdassa kokosin Vikin oikein lyhyeeseen laukkaan ja tein voltin. Viki taipui oikein nätisti ja sain kehuja. Kiitin vikiä, kun olin päässyt takaisin pitkälle sivulle ja raviin. Seuraavat kerrat meni vaihtelevasti, mutta mikään ei mennyt keskiverto suorituksen alapuolelle.

Toiseen suuntaan teimme saman, jonka jälkeen ravailimme loppuravit ja käynnit. Lähdin muita aikaisemmin kentältä pois, sillä pyysin Tiia-Iinaa hakemaan viltin Vikin hyllystä ja laitoin sen Vikin lautasten päälle. Kävin maastossa kävelemässä loppukäynnit, sillä tarvitsin vähän aikaa Vikin kanssa kahdestaan. Aloin miettimään menneitä ja kyynel valui poskelle. Muutaman päivän päästä tulisi 8 kuukautta ystäväni kuolemasta ja tämän ystävän ansiosta olin vielä täällä. Pysäytin Vikin ja kävin makaamaan tamman kaulalle ja itkin Vikin harjaa vasten.

Kun olin angstannut tarpeeksi kauan, kävelin tallille ja hoidin Vikin pois ja menin tallitupaan muiden tuntilaisten kanssa.

//Sori täst tuli nyt tuntitarinan ja hoitotarinan sekoitus, ku laitan tän myös Vikin päivikseen, jotta Laura voi lukee tän sieltä!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Max
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 546
Join date : 26.10.2014
Ikä : 22
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Loki & Hali

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Ti 18 Marras 2014, 12:54

HOX! Tänään viimeinen maksupäivä! Jos myöhästymisiä tulee samalle henkilölle useasti, ei tipu merkkejä!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   Su 23 Marras 2014, 22:17

Tutun ponin hönkäys käsiini. Hymy poskillani. Ponkaisu vain olisin selässä. Ei aikakaan kun tunnen olevani kotona.
Askel askeleelta pidennetään. Hidastus hidastukselta pysähdytään. Kaikki on niin tuttua ja turvallista. Tunnen olevani kotona. Tämä oli se hevonen joka toimii, se josta pidän.
Ravi kuin kävelykepeillä jotka ovat vaikeat ja sirot mutta tukevat. Asiat tuntuvat helpoilta mutta aina on jotain korjattavaa. Tänään voin vain keskittyä turvallisuuteen.. (kuva tulossa, yritin jotain runomaista mutta plääh)
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: 11.11. Koulutunti   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
11.11. Koulutunti
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Hallava :: Toiminta :: Ratsastustunnit ja valmennukset-
Siirry: