Tämä on virtuaalitalli
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   To 31 Loka 2013, 09:04

Järjestämme ensimmäisen ratsastustuntimme kaikille avoimena, eli voit osallistua vaikket kuuluisi hoitajiin tai yksityisten omistajiin. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan, millaisia nämä ratsastustunnit Hallavassa oikein ovat!

Pidämme vain estetunnin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Estekorkeus noin 60cm

Ilmoittautua voit tähän alle, laita myös hevostoiveesi.

Estetunti
Anni - Vanilla OK!
Maikki - Dunja OK!
Nanna - Tinttu OK!

Tarina:

Olin tallissa paikalla kun tuntilaiset varustivat hevosia. Katsoin että kaikki löytävät tarvittavat suojat ja muut kamat ja johdatin sitten Annin, Maikin ja Nannan ratsuineen maneesiin. Takakenttä lainehti jatkuvien sateiden takia, joten maneesi oli paljon soveliaampi.
Tarkistin kaikkien satulavyöt ja neuvoin ratsastajia säätämään sopivan pituiset estejalustimet: ”Antakaa jalan roikkua rentona, jalustimien pitäisi osua teitä noin nilkkojen kohdalle, silloin ne ovat esteille sopivat. On hyvä totutella lyhyisiin estejalustimiin, vaikka hyppäämmekin tänään vain pieniä esteitä.”
Alkukäyntien jälkeen pyysin ratsukoita siirtymään raviin ja tekemään kummankin pitkän sivun alkuun voltin, jonka jälkeen lisäämään hieman ravin tempoa pitkän sivun ajaksi.
”Taivuttakaa hevosia kunnolla voltilla, sisäpohkeet töihin. Anni, vakauta ulko-ohjasi, Vanin pitäisi pystyä luottamaan siihen. Pehmeämpi sisäkäsi, käännä ulkoavuilla, älä pelkällä sisäohjalla.”
”Meillä on tänään aiheena teiden ratsastaminen ja on tärkeää, että hevoset kuuntelevat sisäpohjettanne ja taipuvat kunnolla.”
”Nanna, nosta kätesi ylös harjasta ja ota hieman puolipidätteitä. Nyt Tinttu vähän roikkuu ohjassa.”
”Maikki, lisää vauhtia siihen Dunjaan. Temponlisäyksen tarkoituksena on saada hevoset heräämään kunnolla, tuollainen laiskottelu ei auta. Hyvä, nyt on parempi!”
Tehtyämme saman harjoituksen myös toiseen suuntaan, otimme pienet välikäynnit ja selitin seuraavaa tehtävää samalla kun kasasin pari kavalettia. Laitoin toisen pitkän sivun suuntaisesti suoralle linjalle muutaman pikkuristikon ja seuraavalle sivulle heti kulman jälkeen lävistäjälle kavaletin.
”Tulkaa suora linja ravissa, tärkeää on kääntää vasta melko myöhään ensimmäiselle ristikolle, jotta hevonen ei tule siihen vinosti. Ristikoiden väli on melko pitkä ja hevosilla paljon aikaa kiemurrella, joten olkaa tarkkoina että se suora linja pysyy suorana. Viimeiseltä ristikolta nostetaan vasen laukka ja ratsastetaan kaksi hyvää kulmaa, jonka jälkeen käännetään kavaletille. Mutka on melko tiukka, joten pitäkää ulkopohkeet napakkoina. Siirtäkää kavaletin jälkeen takaisin raviin, tänään emme harjoittele laukan vaihtamista esteen päällä. Aloitetaan.”
”Hyvä Nanna, Tinttu tulee tosi nätisti suoraa linjaa. Sitten laukkapohje askel ennen ristikkoa, nyt! Hyvä! Sitten kaarteessa ulko-ohja, ulko-pohje ja suoristus ennen kavalettia. Ihan hyvä, tulit vain hieman vinoon kavaletille, mene seuraavalla kerralla syvemmälle kulmaan.”
”Soo.. Vanilla, rauhallisesti. Ota Anni vähän puolipidätteitä siinä linjalla, Vani alkaa vähän intoilemaan nähdessään esteitä. Ja sitten vasta ristikolta laukka, hyvä! Hieno linja kavaletille. Muista vain myödätä enemmän ohjalla hypyssä. Vaikka otat pidätteitä, älä kuitenkaan jää vetämään, vakaa, rento käsi.”
”No nyt Dunja ravaa reippaasti. Vähän oikaisit kulmasta Maikki, koita saada sisäpohje paremmin läpi. Hyvä nosto. Sitten taas taivutat sisäpohkeella kulmaan, mutta muista kääntää kuitenkin ulkoavuilla. Hienosti!”
Sitten vaihdoimme suuntaa välikäyntien jälkeen. ”Nostakaa vasen laukka päädystä, jonka jälkeen kaartakaa pitkä lähestyminen lävistäjällä kavaletille. Kavaletilla vaihtuu laukka, sen hevoset varmaan tajuavat ilman erinäistä kehotustakin, kun kavaletti on noin lähellä kulmaa, mutta voitte toki näyttää johtavalla ohjalla oikealle. Ja oa katse on tärkeä! Sen jälkeen jatketaan oikeassa laukassa suoralle linjalle. Olen nostanut ensimmäisen ristikon vähän korkeammaksi ja toinen este on noin 60cm pikkuokseri. Voitte aloittaa”
”Pidäte, pidäte, pidäte, myötäys… hyvä Anni! Nyt sujuu jo paljon paremmin ja Vanilla on paljon rennomman oloinen. Pohkeet kiinni kuitenkin suoralla linjalla, Vanilla poikittaa hieman. Hyviä hyppyjä, taputa sitä.”
”Maikilla ja Dunjallakin näyttäisi menneen oppi perille. Hienosti menette kulmiin ja Dunjalla on oikein tarmokas laukka. Hyvä!”
Nanna nostaa taas niitä käsiä sieltä harjasta ja katsoo menosuuntaan. Tinttukin hyppää oikein hienosti. Vau, kuinka hieno kulma tuohon linjalle, sait taivutetttua tosi hyvin ja hyvän alun takia koko linja meni oikein suoraan.”
Otimme muutamia toistoja ja työtissä alkoi näkyä kehitystä: ”Hienosti tytöt ratsastettu! Otetaan vielä lopuksi ravissa isoja pääty-ympyröitä. Voitte antaa hevosten vähän venyttää kaulojaan eteen alas.”
Tunnin loputtua kiitin vielä kaikkia ja menimme sitten yhdessä talliin laittamaan hevoset yöpuulle.


Viimeinen muokkaaja, Aleksi pvm Ma 04 Marras 2013, 11:42, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Anni
VierailijaViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   La 02 Marras 2013, 13:18

Heipähei!

Olisin kiinnostunut tulemaan tuolle teidän estetunnillenne. Kokemusta löytyy esteiltä monen vuoden takaa ja ratana olen hypännyt reilua metriä. Hevostoiveena tunnille olisi Vanilla : )
Takaisin alkuun Siirry alas
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   La 02 Marras 2013, 14:27

Moikka Anni!
Kiva että tulet, saat Vanillan ( :
Tuntitarina tulee maanantaina ja maksun (tarina/kuva) voit lähettää milloin vain sen jälkeen (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Ma 04 Marras 2013, 09:25

Hei tälleen jos kerkeeä vielä, Niin Maikki mukaan?
Koni kun koni sillä ratsastetaan
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Nanna
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 304
Join date : 01.11.2013
Ikä : 21
Hevonen : Tinttu

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Ma 04 Marras 2013, 11:40

Mäkin voisin vielä ilmoittautua mukaan tuolle estetunnille! Hevostoiveeksi Tinttu

Kiitos tunnista aleksi! Tein tämmösen "sarjakuvan" mun ja Tintun suorituksesta :-D
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Ma 04 Marras 2013, 11:41

Kerkeät Maikki kyllä, vähäisen osallistujamäärän vuoksi pidämme vain tuon estetunnin, joten minusta tuntuu että Dunja voisi olla sinulle sopiva (:

Hienoa että Nanna tulet myös, saat Tintun (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Admin
Admin


Viestien lukumäärä : 33
Join date : 19.10.2013

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Ma 04 Marras 2013, 22:38

Laitoin tuntitarinan tuohon ylimpään viestiin. Tosi kiva kun osallistuitte, laittakaa maksua tulemaan kun kerkiätte! (:
Anteeksi muuten tarinan myöhäinen lähetysajankohta, odottelin Emmin vastusta josko hän olisi halunnut tämän tunnin pitää ja sitten odotettuani minun oilikin jo mentävä IRL:issä ratsastamaan ja tekemään iltasyöttö (:

~ Aleksi
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://hallava.palstani.com
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Ti 05 Marras 2013, 10:56

~Dunja~

Olin tallilla jo valmiiksi, kun muita alkoi näkyä tallilla. Olin taluttamassa alkeistunnilla Astaa, ja itse asiassa olen juuri nytten satulahuoneessa putsaamassa Astan satulaa mikä likastui kun joku vähän pienepi tyttö ratsasti, kenties hänellä ei ollut puhtaat housut, mutta kumminkin putsasin. Lähdin lipumaan kohti tuntitaulua.
-Moikka Maikki, Aleksi terhvehti iloisestyi.
-Moi.., mutisin tarkkailen taulua.
-Mikäs finni nyt puristaa? Aleksi virnuili minulle.
- Älä vitti, naurahdin.
-Moi, ilmoitustaululle tuli Nannta.
-Terve, vastasin.

Lopulta kaikki oli tullut ja mulle oltiin laitettu Dunja. Lähdin reippaasti kävelemään kohti satula huonetta, josta ottaisin Dunjan harjat. Sen jälkeen jätin käytävän reunaan harjat. Lähdin kohti Dunjan karsinaa mikä on tuntsaripuolen päässä.
-No heippa mitää poni, juttelin Dunjalle ja kiinnitin riimunarun.
Vein Dunjan käytävälle hoidettavaksi ja kiinnitin sen.

Lopulta aloin seikkailemaan kohti takaisin satulahuoneeseen hakmaan kaapistani omat tavarani(jos ne kaapit ees on satulahuonees ;D), ja hakemaan Dunjan varusteet. Lähdin ison tavara määrän kanssa kohti Dunjaa. Laskin suitset naulakkoo ja omat tavarani maahan.
-Hjiop, nostit satulan selkään, jonka jälkeen jouduin kiskomaan vähän joka suunasta että se olisi selässä. Lopulta kun satula oli varmasti selässä , siirsin sen kaulalle ja siitä oikealle kohdalle. Tämän ison läähätykse, huohotuksen jälkeen puin omat tavarat päälle. Lopulta laitoin suitse ponille, ja lähdimme kohti kenttää.
Menimme maneesille jossa kiristin lopulta satulavyön, ennen kuin nousisin selkään. Selässä vilä kiristin satula vyön ja säädin jalustimet. Aleksi tarkisti vielä vyön, ja jalustimet. Lähdin kävelemään kohti uraa.
Otin kävelemisen ajaksi jalustimet pois. Tein pitkillä ohjilla paljon voltteja ja taivutuksia. Aleksi selitti meille ravi tehtävää jota kohta alkaisimme tekemään.
Dunja oli hyvin tahmea jo käynnissä, jouduin muutaman kerra muistuttamaan raipalle kun pohjetta ei viittinyt kuunella.

Siirsimme ponimme raviin. Aloitin tehtävän, ja käänsin Dunjan voltille. Dunja oli vieläkin ihan tahmea, Aleksikin vähän muistutti siitä. Pian vähän suutahdin ponille, ja näpäytin raipan kerran ja kunnolla, niin ei tarvitsisi muistutella kokoajan. Kyllä sitten neidillä virtaa riitti. Lopulta vaihdoimme suuntaa ja ja teimme muutaman kerran samaa tehtävää.
Lähdimme suorittamaan tehtävää. Dunja oli hyvin kuulolla vaikka sisäpohje oli aika olematon. Lähennyimme kahta kavalettia ravissa, oli tosi vaikea yrittää nousta kevyoeesn istuntaan Dunjan suhteelisen nopeasta ravista. Pitkässä suorassa menimme minun mielestä kivasti suoraan.
-Prr, rauhotin Dunjaa ennen toista estettä mutta turhaa poni oli jo hypännyt, jäin jälkeen joten tuli kai pieni kiskaisu suusta, josta Dunja ei tykännyt ja teki pienen pukin. Kun ravi oli vähän liian nopeaa kulma sössittiin ihan täysin.
-Prr, sooo woow, hyssyttelin ennen lävistäjälle menoa, vihdoin kunnon hyppy alle.
Tein volttia ja äs kirjaimia kun odottelin vuoroani ettei poni ihan maatuisi. Teimme samaa tehtävää hetken kunnes vaihdoimme suuntaa.
Nostin vasemman laukan ja käänsin Dunjan lävistäjälle. Meillä oli hyvä tarmokas laukka, kiinni ja myötäys onnistui ainakin ekalla esteellä. Käänsin loivasti Dunjan kulmiin niin ettei ihan kaaduttaisi, koska Dunja ei ole mikää kauhean siro hevonen joka vääntäisi itsensä ihan simmoisiin. Lähennyimme ekaa estettä otin ihan vähän vain kiinni ja menin itse hyppyyn mukaan. Pitkällä välillä otin vähän enemmän kiinni koska halusin rauhallisen hypyn ja sehän onnistui.
Teimme toistoja hetken ja sitten loppu verkattiin. Olin itseni tyytyväinen se meni tosi hyvin pitkän tauon jälkee, vaikke Dunja oli mielestäni vähän tylsä. Lopulta käänsin Dunjan keskikaartoon ja kiitin ponia ja tulin alas. Löysäsin vyötä kahdella ja nostin jalustimet.
Kun tulin talliin otin nopeasti Dunjalta kamat pois ja päästin karsinaan syömään iltaheiniä. Dunja oli vähän hikinen mutta ei ollut loimen, pesun tarpeessa. Päätin vähän harjalla ottaa vielä ponia vaikka se oli loppujen lopuksi turhaa.
Kun olin sannut Dunjan valmiiksi, autoin Aleksia iltatallissa. Kiitin tunnista, ja kävin maksamassa sen, sen jälkeen lähdin kotia kohti, tietysti Astan karsinan kautta.

/Anteeks tarinan sekavuus mut ei oikee tekstiä tullu päästä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Anni
VierailijaViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   Pe 08 Marras 2013, 23:54

Pahoittelut hieman myöhäisestä (ja melko vaatimattomasta) maksusta ja suuret kiitokset tunnista!


Vanilla oli alusta alkaen varsin innokas ja sain alkuverryttelyissä keskittyä pelkästään siihen, että sain tamman kuulolle ja reagoimaan pidätteisiin. Voltit lähtivät sujumaan pienen alkukankeuden jälkeen kohtalaisen hyvin ja Vani alkoi vähitellen taipua ja pysyä paremmin kuulolla.
Välikäyntien jälkeen pääsimme hyppäämään miniesteitä, jotka olivat kylläkin Vanillan mielestä vähintäänkin metrisiä oksereita; ensimmäisellä kerralla tamma sinkosi ristikoiden yli sellaisilla hypyillä, että siinä olisivat jääneet taitavammatkin esteratsut kakkosiksi. Sain kuitenkin pidettyä Vanin ravissa ensimmäiselle ristikolle tultaessa, mikä oli sinänsä jo varsinainen erävoitto. Laukkaamaan päästessään tamma meinasi ottaa lähdöt, mutta malttoi kuitenkin mielensä ja tie kavaletille oli tasapainoinen ja hallittu. Kun muistin myödätä Vanille tarpeeksi esteillä, meno tasottui entisestään ja tamma sai ansaitut välitaputukset kaulalleen.
Viimeinen tehtävä meinasi saada intopinkeän Vanin täysin hermoromahduksen partaalle, mutta tamma malttoi kuin malttoikin mielensä ja pysyi kontrollissa läpi tehtävän pientä poikitusta lukuunottamatta. Näin ollen tamma sai uudet taputukset kaulalleen ja pääsi venyttelemään kaulaansa loppuravien parissa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   La 09 Marras 2013, 10:12

Hienot kuvat ja tarinat kaikilta, kiitos osallistumisesta :-)
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tule kokeilemaan Hallavan ratsastustuntia! 4.11.
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Hallava :: Toiminta :: Ratsastustunnit ja valmennukset-
Siirry: