Tämä on virtuaalitalli
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Aleksin junnutunnit!

Siirry alas 
Siirry sivulle : Edellinen  1, 2
KirjoittajaViesti
Lotta
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 62
Join date : 19.11.2013
Hevonen : Darcy

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Ke 08 Tammi 2014, 18:31

http://aijaa.com/kWZO7i
Tässä vikan tunnin maksu.
Kiitos tunneista Aleksi!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 09 Tammi 2014, 10:33

Aleksin ensimmäinen he:b junnutunti
koulua: pohkeenväistö, laukannosto käynnistä

Maikki - Nikikta
Valma - Palle
Lotta - Tinttu OK!
Tiitu - Vanilla
Emppu - Kyyhky OK!
Salli – Asta OK!

Tänään meillä olisi ensimmäinen helppo b –tasoinen tuntimme, joten olin sen kunniaksi päättänyt alkaa vaatia ratsukoilta aikaisempaa enemmän. Kehotin ratsukot reippaaseen käyntiin jo alkukäynneissä – ei laiskottelua! Kantapäät alas, selkä suoraan, nyrkit pystyyn, katse eteen, muistuttelin ratsastajia heidän kiertäessään kenttää.
Pyysin ratsukot siirtymään raviin ja aloittamaan pääty-ympyröillä. Tintulle reippaampi ravi! Vanillalle pidemmät askeleet! Nikitalle enemmän taivutusta! Salli kääntää ulkoavuilla! Emppu keventää ylöspäin, ei esteratsastaja könötystä! Valma nostaa kädet ylös Pallen harjasta!


Suunnanmuutoksen ja muutaman kierroksen ravailun jälkeen käskin ratsukot käyntiin ja ratsastajat nostamaan jalustimet ylös. Vatsalihasrääkki alkakoon. ”Helppo B-tasolla ratsukoilta vaaditaan jo jonkinnäköistä muotoa, askeleisiin irtonaisuutta ja lennokkuutta, moitteettomia apuja. Sitä varten teillä täytyy olla hyvä istunta, ja mikäs sen parempaa harjoitusta kuin ravaaminen ilman jalustimia. Tulkaa toisella pitkällä sivulla loiva kiemuraura ja toisella pitkällä sivulla pyytäkää hevosia vähän reippaammin eteen. Päätyihin voi tehdä voltteja, jos edellä menevän häntä alkaa lähestyä turpavärkkiä. Aloitetaan!”

Ratsukot siirtyivät raviin närkästyneen muminan saattelemina.
”Tiitu, vatsaslihakset töihin! Kyllä siellä Vanillankin askelissa pystyy istumaan!”
”Salli ratsastaa kunnolla kulmaan taivuttaen Astaa, ei oikomisia.”
”Hei hei hei, odottakaas nyt kaikki. Loivan kiemurauran on tarkoitus mennä täsmälleen keskelle kenttää. Jokainen jää nyt ainakin metrin päähän I:stä! Tiet ovat kaikki kaikessa!”
”Lotta kannustaa Tinttua siellä toisella pitkällä sivulla vieläkin suurempaan raviin. Tässä vaiheessa hevoset ovat jo sen verran vertyneitä!”
”Valma ottaa Pallella ylöspäin suuntautuvia puolipidätteitä, nyt ruunan pää raahaa jossain polvissa. Niska ylös ja takaosa töihin!”

Kun ratsastajian naamat alkoivat mennä punaisiksi ja vatsalihakset maitohapoille, annoin vihdoin luvan siirtyä käyntiin. Ratsastajat saivat ottaa jalustimet takaisin.
Muutaman kierroksen levähdystauon jälkeen pyysin ratsukoita ottamaan taas ohjat. Aloittaisimme harjoittelemaan pohkeenväistöä.
”Kääntäkää C:stä pituushalkaisijalle ja muutaman askeleen jälkeen lähdette tulemaan pohkeenväistöä kohti uraa. Aluksi voitte tulla melko loivasti jonnekin tuonne S:n ja M:n väliin. Pohkeenvistössähän hevosen tulee olla rungostaan suorana ja niskastaan asettuneena liikkeestä poispäin, eli tässä tapauksessa vasemmalle. Hevosen tulee liikkua pituushalkaisijan kanssa yhdensuuntaisesti, mutta kuitenkin siten, että etuosa johtaa liikettä. Hevosen jalat astuvat ristiin. Ennen kuin lähdette pohkeenväistöön, valmistelkaa hevonen ottamalla muutamia puolipidätteitä ja asettakaa vasemmalle. Vasemmanpuoleinen pohje voi siirtyä hivenen taaksepäin, mutta jotkin hevoset, kuten esimerkiksi Palle, väistävät jo pelkästään istunnasta. Kuunnelkaa siis hevosta. Vasen pohje rytmittää väistön tahtia. Oikealla ohjalla pidätte hevosen suorana ja vasen ohja asettaa. Tullaan käynnissä.
”Hyvä Lotta, Tinttu tulee ihan oikein. Siirrä vain oma katseesi menosuuntaan.”
”Salli pitää kantapäät alhaalla kun antaa pohkeita!”
”Tiitun ei tarvitse viedä jalkaa noin paljon taakse! Nyt Vanillan takaosa johtaa liikettä, mikä on paha virhe. Tuo pohje takaisin oikealle paikalleen ja väistätä istunnalla. Hyvä!”
”Pallen ei tarvitse tulla noin jyrkästi. Rauhota puolipidätteillä.”
”Nikita tulee hyvin keskittyneesti askel kerrallaan. Istu vain Maikki itse enemmän takajalkojen päällä, niin hyvä.”
”Kyyhky tulee oikein mallikkaasti, hyvä Emppu!”

Muutaman kierroksen jälkeen aloimme ottaa laukkaa pohkeenväistön jälkeen käynnistä: ”Heti kun hevonen on uralla, valmistelette laukan noston ja nostatte sitten käynnistä laukan. Laukkaatte pääty-ympyrän ja R:ssä siirrytte suoraan laukasta käyntiin. Ei raviaskeleita väliin.
Laukannostossa tärkeintä on aktiivinen käynti ja apujen ajoitus. Takaisin käyntiin siirryttäessä kokoatte ensin laukkaa tiivistämällä istuntaa ja ottamalla puolipidätteitä. Istutte tavallaan liikettä vastaan ja siirtyessänne käyntiin, ajatelkaa tyhjenevää ilmapalloa. Tuntumaa ei saa kadottaa ja pohkeiden tulee pysyä lähellä hevosta, mutta teidän tulee tavallaan rennosti laskeutua käyntiin. Siitä sitten jatkatte heti aktiivisessa käynnissä eteenpäin.”

”Än, yy, tee ja nosto. Hyvä Maikki!”
”Tiitu ei kiirehdi Vanillan kanssa. Rauhassa puolipidätteitä ja sitten rauhallinen nosto. Hyvä.”
”Valma näpäyttää seuraavalla kerralla Pallea vähän raipalla nostossa. Nyt nousi vähän ponnettomasti!”
”Salli säilyttää tunuman Astaan käyntiin siirryttäessä. Nyt tuli aika monta raviaskelta.”
”Hienoa Emppu! Kyyhkyltä sujuvat laukka-käynti-siirtymiset hienosti!”
”Lotta keskittyy pohkeenväistöön loppuun asti, vasta uralla nosto!”

Laukasta käyntiin siirtymiset eivät onnistuneet täydellisesti, mutta en sitä ensimmäiseltä harjoituskerralta odottanutkaan. Ratsukot kuitenkin kehittyivät valtavasti tunnin aikana ja pohkeenväistöt ja laukannostot sujuivat hienosti. Palle ja Kyyhky menivät kivassa muodossa loppuraveissa, eikä se muiltakaan kovin kaukana ollut. Olin hyvin tyytyväinen kaikkiin ratsukoihin.


Viimeinen muokkaaja, Aleksi & Alexa pvm Ke 15 Tammi 2014, 19:33, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Stina
Juuri saapunut
Juuri saapunut
avatar

Viestien lukumäärä : 13
Join date : 06.01.2014
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Palle

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 09 Tammi 2014, 18:18

Hei, pääsenkö mukaan?

Hevostoiveita:

Palle, Dunja, Tiitu, Darcy & Klikki

//jeps, seuraava tunti pidetään ensi viikon torstaina (:

//ok
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Emppu
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 219
Join date : 03.11.2013
Ikä : 18
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Su 12 Tammi 2014, 17:29

Kyyhky? Jähmetyin tuntilistan ääreen. En ollut koskaan erityisemmin tutustunut tammaan, mutta onneksi luvassa oli koulutunti. No, kai ratsastuskouluhevosen kyydissä saattaisi pysyä…

Loikkasin 155cm korkeuteen ja tuijotin alas. Nielaisin, keräsin rohkeuteni ja aloin säätää jalustimia. Tarkistin maneesin peilistä, että jalustimet olivat samanmittaiset ja kiristin vielä hiukan satulavyötä. Sitten keräsin rohkeuteni ja maiskutin. Kyyhkyn käynti oli aivan erilainen kuin Mincan, mutta olihan tammoilla koko eroakin. Käänsin uralle ja yritin tottua Kyyhkyn liikkeisiin.

- Emppu keventää ylöspäin, ei esteratsastaja könötystä!
Irvistin Aleksin käskyn kuullessani, mutta kohensin hiukan asentoani. Kyyhkyllä ratsastaminen jännitti, joten olin etukenossa. Saisinpahan äkkiä harjasta kiinni, jos hevonen lähtisi alta… Mutta, jos nojaan eteenpäin, heitän nopeammin voltin kaulan yli maahan. Nojasin nopeasti taaksepäin ja keskityin asentooni. Kantapäät alas, se parantaa tasapainoa… Katse eteen, jos tuijottaa alas, myös pääty alas… Kyynärkulma…

Jalkani roikkuivat ilmassa ja minä keräsin rohkeutta. Jos Kyyhky nyt tekisi jotain, minä tupsahtaisin alas alta aika yksikön… Ryhdistäydy Emppu, sinä olet ratsastaja, et pelkuri, komensin itseäni ja kuuntelin Aleksia:
- Helppo B-tasolla ratsukoilta vaaditaan jo jonkinnäköistä muotoa, askeleisiin irtonaisuutta ja lennokkuutta, moitteettomia apuja. Sitä varten teillä täytyy olla hyvä istunta, ja mikäs sen parempaa harjoitusta kuin ravaaminen ilman jalustimia. Tulkaa toisella pitkällä sivulla loiva kiemuraura ja toisella pitkällä sivulla pyytäkää hevosia vähän reippaammin eteen. Päätyihin voi tehdä voltteja, jos edellä menevän häntä alkaa lähestyä turpavärkkiä. Aloitetaan!
Hengitin syvään ja painoin pohkeet Kyyhkyn kylkiin. Aluksi jouduin tarraamaan useamman kerran harjasta kiinni pysyäkseni kyydissä, mutta pikku hiljaa saatoin keskittyä ratsastamiseen. Asetus kulmissa ja käännöksissä, katse menosuuntaan… Mahaan sattui, happi loppui ja Kyyhky oikoi kulmissa. Vedin henkeä, ryhdistäydyin ja yritin saada hevosta kuuntelemaan apuja. Haa, nyt se asettui! Kieli keskellä suuta tein töitä ja tunsin koko ajan kamalan kivun vatsalihaksissa.

- Kyyhky tulee oikein mallikkaasti, hyvä Emppu!
Hymyilin leveästi ja jatkoin pohkeenväistön loppuun. Kyyhky totteli minua! Jatkoin eteenpäin käynnissä ja odotin jo seuraavaa väistöpätkää. Pian Aleksi ilmoitti, että alkaisimme ottaa ravia mukaan.
- Heti kun hevonen on uralla, valmistelette laukan noston ja nostatte sitten käynnistä laukan. Laukkaatte pääty-ympyrän ja R:ssä siirrytte suoraan laukasta käyntiin. Ei raviaskeleita väliin. Laukannostossa tärkeintä on aktiivinen käynti ja apujen ajoitus. Takaisin käyntiin siirryttäessä kokoatte ensin laukkaa tiivistämällä istuntaa ja ottamalla puolipidätteitä. Istutte tavallaan liikettä vastaan ja siirtyessänne käyntiin, ajatelkaa tyhjenevää ilmapalloa. Tuntumaa ei saa kadottaa ja pohkeiden tulee pysyä lähellä hevosta, mutta teidän tulee tavallaan rennosti laskeutua käyntiin. Siitä sitten jatkatte heti aktiivisessa käynnissä eteenpäin, Aleksi neuvoi.
Aloitin väistön ja yritin muistaa kaiken. Kyyhky teki kaiken hienosti ja minun tarvitsi vain hiukan suoristaa oikealla ohjalla. Pian ura tuli vastaan. Asetin hiukan lisää, tein puolipidätteen ja annoin avut. Kyyhky siirtyi keinuvaan laukkaan. Ohjasin sen kulmaan, käänsin pääty-ympyrälle, toiseen kulmaan ja pitkälle sivulle… Tiivistin istuntaa ja tein pienen puolipidätteen. Ja Kyyhky siirtyi hienosti laukasta käyntiin.
- Hienoa Emppu! Kyyhkyltä sujuvat laukka-käynti-siirtymiset hienosti!

Tunnista jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Kyyhkyllä voisi mennä ehkä uudelleenkin, sillä tamma vaikutti todella mukavalta ratsulta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Ke 15 Tammi 2014, 14:16Taas piirtelin jotain, mutta ei kovin hyvä ja anteeksi, että maksu tulee myöhässä

kuva tais taas tulla pikkasen isolla...
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Lotta
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 62
Join date : 19.11.2013
Hevonen : Darcy

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Ke 15 Tammi 2014, 19:01

Istuin satulassa pää pystyssä ja mietiskelin mitä tänään tulisi tapahtumaan.
Tänään olisi nimittäin helppo b-tasoinen tunti. Kuulosti siltä, että Aleksi alkaisi vaatimaan meiltä hiukan enemmän.
Alkukäynneissä heti piti ryhdistäytyä ja ratsastaa.
Ennen se oli ollut selässä istuskelua ja mietiskelyä.
Kun kenttää olimme kiertäneet jonkin aikaa ja istunnat hallinnassa saimme luvan lähteä ravailemaa.
Tinttu oli laiskana. Aleksi vähän muistuttelikin, että reippaammin meno ei olisi pahitteeksi.
Vaihtelimme suuntaa ja raivailimme kenttää ympäri. Yriin saada jonkin laista tuntumaa, mutta se oli tipo tiessä. Lopulta kun olin työskennellyt paljon alkoi yhteistyö sujua ja siirryin käyntiin.
Aleksi käski nostamaan jalustimet ja sehän minulle kävi, sillä harjoitusravia oli mukavampi mennä ilman jalkkareita. Tintunkin askeleet olivat mukavat istua.
Yritin saada Tinttua ensiksi hyvin pienillä avuilla raviin ja kun se ei ottanut
onnistuakseen käytin hiukan voimakkaammin apuja. Pääsimme ensimmäisinä Tintun kanssa aloittamaan loivaa kiemuraa. Pitkällä sivulla piti mennä reipasta ravia.
Kun pääsimme vaikeuksitta pitkälle sivulle pyysin Tinttua reippaasti eteen.


jatkuu pian

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 16 Tammi 2014, 15:16

Aleksin toinen he:b junnutunti
esteitä: jumppasarja ilman käsiä ja muita tasapainoharjoituksia


Maikki - Nikita
Valma - Dunja
Lotta - Darcy OK!
Tiitu - Tinttu
Emppu - Kyyhky OK!
Salli - Darli OK!
Stina - Klikki OK!Tunnin kulku:

1. käynnissä ravissa ja laukassa erilaisia tasapainoharjoituksia, kuten tässä videossa:2. Jumppasarjan hyppäämistä molempiin suuntiin ensin ilman käsiä, sitten ilman jalustimian ja lopuksi ilman molempia. Kehittää tasapainoa ja oikeaoppista esteistuntaa.

3. Lopuksi ratsastimme tällaisen radan (videon lopussa):
//tein täl kertaa vähä erilaisen pohjan : D


Viimeinen muokkaaja, Aleksi pvm La 08 Maalis 2014, 15:11, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Emppu
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 219
Join date : 03.11.2013
Ikä : 18
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Ma 20 Tammi 2014, 18:16


Menossa hyppy ilman käsiä ja jalustimia. Sori, este jäi puuttumaan kuvasta, mutta muistin sen vasta värittämisen jälkeen... Ja käden on tarkoitus näyttää sivulle päin osoittavalta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 23 Tammi 2014, 16:07

Annan armoa! Tämän viikon tunti peruttu kovan pakkasen vuoksi!
Eli edellisen tunnin maksuaikaa pidennetty viikolla, kattokaa että on ens tiistai-iltaan mennessä lähetettynä! (;
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Lotta
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 62
Join date : 19.11.2013
Hevonen : Darcy

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 23 Tammi 2014, 16:12

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Stina
Juuri saapunut
Juuri saapunut
avatar

Viestien lukumäärä : 13
Join date : 06.01.2014
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Palle

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   To 23 Tammi 2014, 18:31// Ihan hirveä toi kuva No, ainaskin sain jotain aikaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Ti 28 Tammi 2014, 16:29

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   Su 02 Maalis 2014, 11:10

keskeytetty
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Aleksin junnutunnit!   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Aleksin junnutunnit!
Takaisin alkuun 
Sivu 2 / 2Siirry sivulle : Edellinen  1, 2

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Hallava :: Toiminta :: Ratsastustunnit ja valmennukset-
Siirry: