Tämä on virtuaalitalli
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 3 x esteitä!

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: 3 x esteitä!   La 11 Tammi 2014, 10:55

Leijaileeko haaveissasi estemerkki? Silloin nämä kolme tuntia ovat juuri sinulle, sillä niihin osallistumalla olet jo yli puolessa välissä merkin nappaamisessa itsellesi. Estekorkeus ei ole kovin korkea, n. 50-70cm, sillä keskitymme muilla tavoilla haastaviin tehtäviin. Matalan estekorkeuden takia kurssi sopii myös He:C -merkkiä suorittaville rästiläisille. (tällöin ei saa estemerkkiä)

Tunnit suoritetaan viikon välein maanantaisin, jolloin maksu tulee olla suoritettuna sunnuntai-iltaan mennessä. Sinun ei ole pakko osallistua kaikille kolmelle tunnille, mutta ilmoitathan siitä ajoissa.
Tunnit pitää Aleksi

Aikataulu:
20.1. tempon säätely
27.1. laukan vaihtaminen
3.2. erikoisesteitä, radan ratsastus

Osallistujat:
» Salla - 2xhevonen, viim. Snezana
» Salli - Dunja, Darli (he:C)
» Maikki - Bee, Kyyhky, Nikita
» Emppu - Darli, Klikki ja Palle (he:C)
» Jasperi - Kyyhky, Celle, Darcy
» Tiitu - ?


Viimeinen muokkaaja, Aleksi & Alexa pvm Pe 17 Tammi 2014, 16:23, muokattu 8 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salla
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 252
Join date : 26.11.2013
Hevonen : Snezana

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   La 11 Tammi 2014, 12:05

Osallistun kaikille kolmelle! Olisko mahdollista että kaksi ensimmäistä ratsastan jollakin tuntihevosella, ja viimeisen Snezanalla? Toiveissa hevonen, sillä taidan olla liian pitkä suurimmalle osalle poneista.

//käy hyvin (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   La 11 Tammi 2014, 16:47

Mäkik voisin tulla mukaan jos siis voin? Ja kaikille kolmelle ja jos saa toivoa hevosta niin Dunja ja Darli ja onks toi rästi juttu se ketkä ei oo käyny HeC:n olikse viittä tuntia, että on suorittanu sen merkin ja nyt tän kurssin kautta vois sitten suorittaa sen?

//jep, se tarkottaa just sitä. Eli voit päättää lisätäänkö nää kolme tuntia niihin siun puuttuviin he:c suorituksiin, vai lasketaanko nää mukaan estemerkin suorituksiin, saat ihan vapaasti päättää. (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Maikki
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 732
Join date : 04.11.2013
Ikä : 16
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Asta

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   La 11 Tammi 2014, 18:39

Maikkissa heräs pilke! Eli jos mukaan pääsee niin

1.Bee
2.Kyyky
3.Nikita
Tossa on toivekolmikko mutta mä meen sillä mikä laitetaan
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Emppu
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 219
Join date : 03.11.2013
Ikä : 18
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Su 12 Tammi 2014, 17:00

Tahdon suorittaa He:C-merkin loppuun eli nämä vois laskea siihen mukaan! Kaikille kolmelle olen tulossa ja ratsutoiveet on Darli, Klikki ja Palle.

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Jasperii
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 58
Join date : 09.12.2013

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ma 13 Tammi 2014, 11:31

Kerkeenkö vielä mukaan?
Toiveina Kyyhky, Celle ja Darcy (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ma 13 Tammi 2014, 14:28

Ensimmäinen estetunti
tempon säätely

» Salla - Tinttu OK!
» Salli - Dunja
» Maikki - Bee
» Emppu - Darli
» Jasperi - Kyyhky OK!
» Tiitu - Palle

Kantelin puomeja ja tolppia paikoilleen ratsukoiden tullessa maneesiin ja alkaessa kivuta ratsujensa selkään. Tällä kertaa olin ottanut tunnille mukaan isoja poneja ja pieniä hevosia, jottei askelpituuksissa olisi liikaa diversiteettiä ja tehtävän rakentaminen sujuisi helpommin. Varsinkin, kun aiheena oli tempon säätely, oli hyvä että kaikilla hevosilla tulisi suurin piirtein saman verran laukka-askelia esteiden väliin.

Aloitimme tunnin verryttelemällä hevosia ensin kaikissa askellajeissa tehden suuria ympyröitä ja kaarevia teitä. Dunja oli hieman kankea ja Salli joutui tekemään kunnolla töitä saadakseen Dunjan taipumaan. Beellä sen sijaan riitti virtaa ja ohjeistinkin Maikkia muutamaan otteeseen tekemään puolipidätteitä ja rauhoittamaan oman kevennyksen. Muut sitten puksuttivatkin ihan nätisti. Laukassa pyysin ratsukoita ratsastamaan hieman reippaammin eteen muutaman kierroksen kumpaankin suuntaan, jotta hevoset varmasti vertyisivät kunnolla ennen kuin alkaisimme hypätä.

Lyhyiden välikäyntien aikana aloin selostaa seuraavaa tehtävää. Olin laittanut toiseen päätyyn pääty-ympyrälle neljä puomia, joista kaksi oli korotettu kavaleteiksi.
"Tullaan yksitellen tuonne toiseen päähän laukkaamaan. Ensin normaalissa temmossa siten, että laskette kuinka monta laukkaa kuhunkin väliin tulee, sitten ratsastatte enemmän eteen ja laukkaatte siten, että askeleita tulee yksi vähemmän kuhunkin väliin. Salla voi aloittaa."

Tinttu laukkasi rytmikkäästi jo heti alussa ja sopiva tahti löytyi nopeasti.
"Kuinka monta laukkaa Salla?" Tyttö huikkasi, että neljä laukkaa.
"Hyvä, seuraavaksi tulet sitten kolmella. Ratsasta hieman pienemmät tiet ja kehota Tinttua laukkaamaan isommin." Tinttu ponkaisi komeasti takajaloistaan vauhtia lisää ja he liisivät puomien yli.
"Oikein hyvä Salla, tule vielä hetki neljällä askeleella ja sitten on seuraavan vuoro."

Salli ja Dunja eivät meinanneet saada sopivasta temposta kiinni. Välillä tuli neljä, välillä viisi ja Dunja kompasteli puomeihin. "Ratsasta Salla! Rytmitä laukkaa pohkeilla ja katso hyvät tiet. Noniin nyt alkoi sujua. Vielä kierros tuota laukkaa ja sitten pidennät laukkaa niin, että pääset kolmella."
Salli teki työtä käskettyä, mutta Dunja oli melko tahmea. Muutaman raipalla muistutuksen jälkeen alkoi pikkuinen voipallerokin päästä juoneen mukaan ja puksutti pitkillä askelilla puomien yli.

"Hyvä, seuraavana Maikki!" Bee laukkasi hurjaa vauhtia, ja kysyessäni Maikilta laukkaaskelia tämä mutisi: "Ööh, välillä kolme ja välillä neljä."
"Niimpä, rauhoita laukka neljään askeleeseen. Tasaista vauhtia. Ei kovaa, mutta energisesti. Istu itse tiiviimmin satulaan", ohjeistin selässä keikkuvaa Maikkia. Tyttö sai tehdä kunnolla töitä, mutta muutaman kierroksen jälkeen laukkaan alkoi tulla tahdikkuutta. "Hyvä, se riittää teille. Sitten Emppu!"

Darli laukkasi oikein mallikkaasti hyvässä tahdissa. Emppu laski väliksi neljä laukkaa, joten kehotin tyttöä muuttamaan tempo kolmelle lauka-askeleelle sopivaksi. Pikkuinen Darli yritti parhaansa mukaan, mutta aina puomit jäivät jotenkin hassusti jalkojen väliin, kun askelpituus ei riittänyt. "Ohjaa Emppu ihan sisälaitaa pitkin. Käännä tiukat tiet. Hyvä, nyt alkoi sujua. Hidasta taikaisin neljään laukkaan ja seuraavan kierroksen jälkeen on Jasperin vuoro."

Kyyhky laukkasi ihan kivasti. Muutaman kierroksen hakemisen jälkeen oikea tempokin löytyi ja pyysin Jasperia pidentämään laukkaa. Pari väliä meni ihan hyvin, mutta sitten askeleet eivät enää sattuneetkaan ja Kyyhky kompuroi puomiin. Laukka tippui raville.
"Nosta vaan uusi laukka Jasperi! Heti aktiivista laukkaa eteenpäin, nouse hieman irti satulasta ja pohkeet kiinni. Hyvä!" Kohta Jasperikin onnistui Kyyhkyn kanssa pitämään laukan tahdikkaana kolmen laukka-askeleen väleissä ja annoin pojan siirtää käyntiin.

Seuraavaksi rakensin toiselle pitkälle sivulle kolmen esteen sarjan, jossa väli oli tämän kokoisille hevosille ja poneille hieman pitkähkö. Toiselle pitkälle sivulle laitoin kaksi estettä, joiden väliin tavallisella pienen hevosen laukalla tulisi viisi askelta.

"Tulette taas yksikerrallaan nämä molemmat pitkät sivut. Aluksi suuressa laukassa nämä kolme estettä ja sitten toisella pitkällä sivulla lyhennätte laukan niin lyhyeksi kuin vain pystytte kadottamatta tahtia ja energiaa. Laskekaa tuolla toisella pitkällä sivulla ääneen kuinka monta laukkaa saatte mahtumaan. Salla voi taas aloittaa."

Tinttu tuli ensimmäisen osan hienosti, mutta toisella puolella laukka ei meinannut hidastua tarpeeksi. Salla kyllä sai väliin kuusi askelta, mutta viimeisestä tuli todella lyhyt ja Tinttu joutui hyppäämään ihan juuresta. "Aloita laikan lyhentäminen jo päädystä, ja heti ensimmäisen hypyn jälkeen istut tiiviisti alas ja otat puolipidätteitä. Kahden laukka-askeleen jälkeen se on jo myöhäistä. Seuraava!"

Salli oli saanut Dunjan heräteltyä edellisessä tehtävässä, joten nyt ei ollut mitän ongelmaa. Laukan lyhennys ei tuottanut ongelmia. "Hyvä Salli, mutta voisit lyhentää laukkaa vielä vähän enemmän. Tähtää seitsemään askeleeseen."

Beelle ja Maikille annoin saman neuvon, sillä vaikka askeleita tuli sopivasti, pieni poni laukkasi edelleen aika kovaa.

Darli kompuroi hieman ensimmäisen sarjan toisella esteellä, mutta Emppu sai ponin kasaan ennen viimeistä hyppyä ja se sujui mallikkaasti. Toisella sivulla tyttö sai ponin säilyttämään hyvän tahdin ja enrgian jopa seitsemässä lyhyessä askeleessa.
Kyyhky tuli oikein mallikkaasti ja vaikka toisen pitkän sivun alussa tamma selkeästi intoili, Jasperi sai sen lyhentämään askeleensa ja he tulivat välin tarmokkaasti kuudella.

Seuraavalla kierroksella Salla selkeästi keskittyi antaamiini ohjeisiin ja Tinttu tuli oikein hienosti. Salli sai Dunjan lyhentämään laukan seitsemään askeleeseen, mutta Maikilta se ei vielä onnistunut. Pysin tyttöä tulemaan heti perään uudestaan ja tällä kertaa Maikki sai Been kuuntelemaan ja he tulivat rytmikkäästi seitsemällä askeleella. Darli ei tällä kertaa kompuroinut ja monemmat osat sujuivat todella hyvin. Myös Jasperilla ja Kyyhkyllä sujui hienosti.

Lopuksi otimme hieman ravia ennen kuin siirryimme loppukäynteihin. Tunti oli sujunut hienosti ja monet vaikuttivat tyytyväisiltä ratsujensa suorituksiin.


Viimeinen muokkaaja, Aleksi & Alexa pvm Ke 22 Tammi 2014, 14:18, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ma 13 Tammi 2014, 16:14

Oho, mä laitoin hän viikkoo liian aikasin o:
No haluutteko et ekan maksun suorittamiseen on kaks viikkoo aikaa, vai siirretäänkö kaikkia tunteja viikolla aikasemmaks?
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Jasperii
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 58
Join date : 09.12.2013

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ti 14 Tammi 2014, 18:01

Miu puolest voi vaihtaa kaikki aikasemmaks, mut eipä sil oo kauheesti välii (:


Kyyhky oli oikein mukavaa hyppyseuraa, vaikka mulla onkin tollanen keskittynyt ilme esteen päällä ; D


Viimeinen muokkaaja, Jasperii pvm Ke 15 Tammi 2014, 23:23, muokattu 4 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Tiitu
Aloitteleva tallilainen
Aloitteleva tallilainen
avatar

Viestien lukumäärä : 74
Join date : 16.11.2013
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ti 14 Tammi 2014, 18:24

osallistun tunneille

//olin jo ehtiny kirjottaa ton ekan pohjan, mut voit kuvitella olevasi siinä mukana, niin saat kaikki kolme (:
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Emppu
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 219
Join date : 03.11.2013
Ikä : 18
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ti 14 Tammi 2014, 19:58

Mun puolesta saa tehdä miten vain...
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Pe 17 Tammi 2014, 14:08

Minukin puolesta ihan mikä vaan käypi ja mä suoritan tällä kurssilla He:C-merkin loppuun!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salla
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 252
Join date : 26.11.2013
Hevonen : Snezana

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ke 22 Tammi 2014, 14:15

Olin varsin tyytyväinen tämänpäiväisen tunnin ilmastoon. Pakkasta ei ollut muutamaa hassua astetta enempää, ja Tintun lämpimässä satulassa sekään ei ollut niin kamala tuomio. Olin varsin onnellinen ratsun suhteen, vaikka kaikista mieluiten olisinkin hypännyt Vanillan selkään. Kun Aleksi ilmestyi kentälle, tarkistin vielä kertaalleen satulavyön kireyden. Kun olin varmistunut siitä että kaikki oli ok, annoin pienen pohjeavun rautiaalle suomenhevoselle. Yllätyin kun suokki ei ollut avustani moksiskaan. Snezanan kanssa olin tottunut siihen että tamma teki lähes kaiken pienestäkin vihjeestä, eivätkä valmentajanikaan puoliveriset mitään kovakylkisiä olleet. Yritin uudemman kerran hiukan reippaammalla avulla, ja Tinttu lähti rauhalliseen käyntiin uralle. Pitkästä aikaa saatoin ottaa ratsastuksen aikana ihan rauhassa, ilman kokoaikaista hikoilua ja hermostuneisuutta. Tähän voisi vaikka tottua!

Alkulämmittelyt sujuivat meidän osaltamme varsin rauhallisissa merkeissä. Tinttu kulki hitaanpuoleisesti, mutta se antoi minulle enemmän varaa keskittyä omaan ratsastussuoritukseeni, kun en joutunut koko ajan hidastamaan ratsuni vauhtia. Niinpä havaitsin kerrankin istuvani ihan oikeaoppisesti siellä istuimessa. Varsinaisen hyppäämisen ensimmäiseen vuoroon valikoiduimme tällä kertaa me. Rata näytti varsin simppeliltä, eikä estekorkeuskaan suoraansanottuna päätä huimannut. Nostin Tintulla laukan itsevarman oloisesti, ja lyhensin hiukan ohjia. Ensimmäisen kerran jälkeen Aleksi kysyi montako askelta esteiden väliin oli mahtunut, ja pyysi sitten hiukan suurempaa laukkaa. Pyysin Tinttua suurentamaan askeliaan, ja sain apuni hyvin perille. Olin yllättynyt siitä kuinka pehmeästi Tintun kaltainen suurehko hevonen hyppäsi.

jatkoa seuraa...
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Emppu
Perus puurtaja
Perus puurtaja
avatar

Viestien lukumäärä : 219
Join date : 03.11.2013
Ikä : 18
Paikkakunta : Pronssijoki
Hevonen : Klikki

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Su 26 Tammi 2014, 11:42

Ponkaisin Darlin selkään odottavaisin mielin. Darlista olin kuullut pelkkää hyvää, joten en juurikaan jännittänyt. Lyhensin jalustimia hiukan ja varmistin vielä vyön kireyden, ennen kuin pyysin ponin uralle. Käynti tuntui ihan mukavalta istua, joten saatoin heti aluksi keskittyä ratsastamiseen.

Kuuntelin Aleksin ohjeita ja ratsastin alkuverryttelyä. Darli totteli minua hienosti ja asettui sekä taipui kuuliaisesti. Aleksin käskystä nostin laukan ja maiskutin hiukan. Darli lähti reippaasti matkaan ja annoin sen aluksi laukata pitkällä sivulla. Päädyssä käänsin ympyrän ja ylläpidin samalla reipasta laukkaa. Darli totteli hienosti ja laukkasi kuuliaisesti seuraavankin pitkän sivun.

- Tullaan yksitellen tuonne toiseen päähän laukkaamaan. Ensin normaalissa temmossa siten, että laskette kuinka monta laukkaa kuhunkin väliin tulee, sitten ratsastatte enemmän eteen ja laukkaatte siten, että askeleita tulee yksi vähemmän kuhunkin väliin. Salla voi aloittaa, Aleksi neuvoi.
Seurasin tarkasti edellä menevien suorituksia. Kun tuli minun vuoroni, lähdin toiseen päätyyn ja nostin laukan. Darli laukkasi ensimmäisen puomin yli aloin laskea mielessäni. Yy, kaa, koo, nee ja hyppy. Yy, kaa, koo, nee ja hyppy… Ilmoitin Aleksille askelten määrän ja yritin kolmea. Ajoin ponia eteenpäin ja laskin. Yy, kaa, koo ja… Darli oli kaatua turvalleen, sillä puomien välit olivat hiukan liian pitkät sille.
- Ohjaa Emppu ihan sisälaitaa pitkin. Käännä tiukat tiet, Aleksi ohjeisti.
Käänsin sisälaidalle ja Darli onnistui ylittämään seuraavan puomin kaatumatta. Kun onnistuimme menemään koko kierroksen kaatumatta, laukkasimme vielä kolmannen kierroksen neljällä laukka-askeleella. Tyytyväisenä Darlia taputtaen ratsastin takaisin toiseen päätyyn.

- Tulette taas yksikerrallaan nämä molemmat pitkät sivut. Aluksi suuressa laukassa nämä kolme estettä ja sitten toisella pitkällä sivulla lyhennätte laukan niin lyhyeksi kuin vain pystytte kadottamatta tahtia ja energiaa. Laskekaa tuolla toisella pitkällä sivulla ääneen kuinka monta laukkaa saatte mahtumaan. Salla voi taas aloittaa, Aleksi selitti meille.
Seurasin katseellani reittiä Sallan ratsastaessa. Odotin malttamattomana omaa vuoroani ja lähdin ratsastamaan saatuani luvan. Ensimmäinen hyppy sujui loistavasti, mutta toisella esteellä Darli oli kaatua. Tein puolipidätteen ja maiskutin hieman, jolloin Darli ryhdistäytyi ja hyppäsi hienosti viimeisen esteen. Jatkoin laukassa seuraavalle pitkälle sivulle. Ensimmäisen hypyn jälkeen pidätin hiukan ohjista, mutta pidin pohkeet lähellä Darlin kylkiä. Tamma selvisi pitkästä välistä seitsemällä pienellä askeleella, joita seurasi pehmeä hyppy. Taputin ponia iloisena ja hidastin ravin kautta käyntiin.

Toisella kerralla onnistuimme Darlin kanssa täydellisesti. Hymyilin iloisesti koko loppuverryttelyn, olihan tunti sujunut todella hyvin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Salli
Hieno hevosihminen
Hieno hevosihminen
avatar

Viestien lukumäärä : 714
Join date : 23.12.2013
Ikä : 17
Hevonen : Minca

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Ti 28 Tammi 2014, 16:21Tämmönen tuherrus taas, toivottavasti tää kelpaa maksuksi =) Dunja oli kiva polle toisottavasti pääsee sillä vielä menemään <3
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Aleksi
Tallin omistaja
Tallin omistaja
avatar

Viestien lukumäärä : 1933
Join date : 19.10.2013
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   Su 02 Maalis 2014, 11:09

Kurssi keskeytetty
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: 3 x esteitä!   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
3 x esteitä!
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Hallava :: Toiminta :: Ratsastustunnit ja valmennukset-
Siirry: